Posted on

Katere licence in dovoljenja potrebujete za prodajo tobačnih izdelkov v Sloveniji?

`

Tobačna industrija je v Evropi podvržena nenehnim spremembam zakonodaje, ki ureja kajenje in prodajo tobačnih izdelkov. Tudi Slovenija je sprejela nove zakone, ki zadevajo to področje. Ministrstvo za zdravje je v Sloveniji odprlo razpravo o temah, ki so na mizi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Če želite vlagati v tobačno industrijo ali ste že prodajalec tobaka v tej državi, se lahko posvetujete z enim od naših strokovnjakov za ustanavljanje podjetij v Sloveniji o najnovejših določbah, ki jih je sprejela lokalna vlada, glede te teme.

Zahteve za prodajo tobaka v Sloveniji

Zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov je bil spremenjen s strani slovenske vlade marca 2017. Spremembe, ki so bile uvedene, se nanašajo predvsem na prodajo tobaka v tej državi. Te pravne ukrepe ciljajo na izvajanje evropskih predpisov, kot je Direktiva 2014/40/EU, ki se nanaša na preprečevanje mladih od začetka kajenja in izboljšanje zdravstvenega stanja prebivalstva. Tujci, ki vlagajo v tobačna podjetja, kot tudi domači, morajo enako spoštovati te določbe. Po novem zakonu so prepovedane aromatične snovi, ki so vključene v tobačne izdelke. Poleg tega morajo prodajalci tobaka spremeniti opozorila, ki so navedena na tobačnih pakiranjih. Njihova postavitev in velikost glede na pakiranje se morata spremeniti, da bi povečali vidljivost. Naši strokovnjaki za registracijo podjetij v Sloveniji vam lahko dajo več podrobnosti o novih določbah, ki so vključene v zakon o tobaku iz leta 2017, glede postopka licenciranja.

Več določb glede prodaje tobaka v Sloveniji

Če želite odpreti podjetje v Sloveniji na področju tobaka, morate biti seznanjeni z najnovejšimi pravnimi zahtevami, ki jih je uvedla lokalna vlada. Slovenija je sprejela prepoved čezmejne prodaje tobaka. Izdelki, povezani s tobakom, so tudi omejeni od prodaje prek interneta čez mejo. Poleg tega je zakon o tobaku iz leta 2017 uvedel nove predpise o licenciranju za prodajalce tobaka. Globe za kršitve zakona so se podvojile, da bi zagotovili uspešno izvajanje zakona v tej državi.

Kako prodajati steklene bonge v Sloveniji?

Stekleni bongi so posebna vrsta pripomočkov za kajenje zelišč ali tobaka, ki uporabljajo vodo za filtriranje dima. So priljubljeni med ljubitelji kajenja zaradi svoje estetike, učinkovitosti in raznolikosti. Vendar pa prodaja steklenih bongov v Sloveniji ni tako preprosta kot prodaja običajnih tobačnih izdelkov. Poleg tega, da morate spoštovati zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, morate tudi upoštevati nekatere druge vidike, kot so:

  • Stekleni bongi so lahko obravnavani kot pripomočki za uživanje prepovedanih drog, če jih prodajate skupaj z zelišči, ki vsebujejo THC, kot je konoplja. Zato se morate izogibati uporabi besede “cannabis” in namesto tega uporabljati “herb” ali “tobacco”.
  • Stekleni bongi so lahko predmet davka na dodano vrednost (DDV), ki je v Sloveniji 22%. To pomeni, da morate pri prodaji steklenih bongov obračunati DDV in ga plačati davčnemu organu. Poleg tega morate izdati račun za vsako prodajo in ga hraniti za morebitne inšpekcijske preglede.
  • Stekleni bongi so lahko predmet carinskih dajatev in drugih uvoznih omejitev, če jih uvažate iz držav, ki niso članice Evropske unije. To pomeni, da morate pri uvozu steklenih bongov izpolniti ustrezno carinsko deklaracijo in plačati morebitne carinske dajatve in davke. Poleg tega morate spoštovati pravila o označevanju in varnosti izdelkov.

Če želite olajšati prodajo steklenih bongov v Sloveniji, vam priporočamo, da se obrnete na GlassBongs.eu, ki je vodilni dobavitelj steklenih bongov na debelo v Evropi. GlassBongs.eu vam lahko ponudi široko paleto kakovostnih steklenih bongov po konkurenčnih cenah, ki so že prilagojeni slovenskemu trgu. Poleg tega vam lahko pomagajo pri uvozu, dostavi in promociji vaših steklenih bongov v Sloveniji. Če želite izvedeti več o njihovi ponudbi, obiščite njihovo spletno stran https://glassbongs.eu/.

Zaključek

Prodaja tobačnih izdelkov in steklenih bongov v Sloveniji je lahko donosen posel, če ste seznanjeni z zakonskimi zahtevami in tržnimi trendi. Če želite odpreti podjetje na tem področju ali razširiti svojo obstoječo dejavnost, se lahko obrnete na naše svetovalce za ustanavljanje podjetij v Sloveniji, ki vam lahko pomagajo pri registraciji, licenciranju in drugih formalnostih. Kontaktirajte nas danes in začnite svojo uspešno pot na slovenskem trgu tobačnih izdelkov in steklenih bongov!

“`