Posted on

Колко струва отварянето на магазин за пушене в България?

Ако сте заинтересовани да отворите успешен магазин за пушене, но не сте сигурни колко пари ще ви трябват, този пост е за вас. Ще ви запознаем с разходите и таксите, свързани с отварянето на магазин за пушене и ще ви помогнем да планирате по-добре. Ще разгледаме ценообразуването, което трябва да имате предвид, и финансовите пречки, на които трябва да внимавате по пътя към отварянето на собствения си тютюнев магазин. След като прочетете този пост, трябва да имате твърдо разбиране на финансовите аспекти, свързани с отварянето на магазин за пушене.

Колко струва отварянето на магазин за пушене? 7 ключови фактора

Въпреки икономическите затруднения, IBISWorld прогнозира, че индустрията по продажба на тютюн ще продължи да расте през следващите пет години с постоянно увеличаваща се скорост. В икономическа среда, която се е променила значително през последните години, планирането напред и определянето на разходите преди отварянето на малък бизнес е по-важно от всякога.

Повечето предварителни и скрити разходи за отваряне на нов магазин (поради фактори като площта и началния инвентар) означават по-скъпа финансова инвестиция от отварянето на онлайн магазин за пушене. Нужно е внимателно финансово планиране, за да се избегне пропускането на бизнес целите или подценяването на бюджета.

Стартовите разходи за магазина ви за пушене биха могли да бъдат между 50 000 и 100 000 долара първоначално, в зависимост от размера и местоположението на магазина ви. Отварянето на един в голям град ще бъде по-скъпо от създаването на магазин в малък град в Америка.

Забележка: Добавете допълнителни 10 000 до 20 000 долара към този разход, ако планът ви включва отваряне на франчайз.

  • Бизнес план и бюджет
  • Разрешителни, регистрации и лицензи
  • Местоположение и фиксирани активи
  • Маркетинг
  • Оборудване и софтуер
  • Инвентар
  • Персонал

1. Бизнес план и бюджет

Който не планира, планира да се провали. Първо, нека да погледнем бюджетирането. Преоценявайте – не подценявайте – стартовите разходи, докато планирате в този етап. Увеличените федерални и държавни данъци и ограниченията за тютюневите магазини означават, че новите тютюневи магазини трябва да планират напред финансово и да използват пълноценно всички налични инструменти за малкия бизнес, за да успеят.

Солиден бизнес план и реалистичен, динамичен бизнес бюджет вървят ръка за ръка при създаването на визия за магазина ви. За начало, вземете тетрадка, за да изградите ръчно стартовия си бюджет, или можете да ускорите процеса, като използвате функциите за бюджетиране в популярния софтуер за бизнес счетоводство.

Свързано: Най-добрият списък за проверка на бизнес плана за нови собственици

Докато създавате първоначален план, уверете се, че сте взели предвид фактори като лицензи и разрешителни, разходи за инвентар и материали, точката на безубыточность (BEP), местоположението, маркетинга и рекламния бюджет и размера на магазина ви.

2. Разрешителни, регистрации и лицензи

В толкова силно регулираната индустрия е от жизненоважно значение да получите всички необходими лицензи и разрешителни преди отваряне. Трябва да получите търговски лиценз за тютюн от държавното правителство. Това ви позволява законно да продавате тютюневи продукти и продукти, свързани с тютюна. Заявката обикновено се подава с еднократна такса за лицензиране. Одобрените заявки са валидни за една година, но не са прехвърлими на други предприятия или места.

Ако имате магазин за пушене с няколко местоположения, ще трябва да получите лицензи за тютюн за всяко място, въпреки че обикновено можете да подадете една заявка за всички местоположения. Ако продавате тютюневи продукти през държавните граници, трябва да получите лиценз за тютюнев